Nog geen account? Account aanmaken
Nog geen account? Account aanmaken
Een haag is bij uitstek geschikt om een natuurlijke afscheiding te creëren in de tuin. Dit kan als omheining van je tuin, maar een haag kan ook structuur aanbrengen elders in uw tuin!
Wil je een groenblijvende haag, conifeer of juist een haag die zijn blad in de winter verliest? De Batterijen heeft het allemaal.
Fagus sylvatica | Groene beuk
Ligustrum ovalifolium | Liguster
Fagus syl. 'Atropunicea' | Rode beuk
Prunus lusitanica 'Angustifolia' | Portugese Laurierhaag
Photinia fraseri 'Red Robin' | Glansmispel
De conifeer 'Brabant' is niet weg te denken uit de Nederlandse tuin. Een van de meest toegepaste coniferenhaag is de 'Thuja occidentalis 'Brabant''. De conifeer Brabant is extreem winterhard en groeit vrijwel op elk grondsoort. Verder is de zogenoemde westerse levensboom een harde groeier en kan wel tot 6 meter hoog worden. Deze conifeer is een smal opgaande groeier met een dichte kroonstructuur, waardoor hij goed toe te passen is als haag.
De boom jaarlijks snoeien om de haagvorm te behouden. De Coniferenhaag Brabant snoeien in augustus en/of september, echter de conifeer niet snoeien tijdens warme en zonnige dagen in verband met verbranding van het blad. Het blad is naaldvormig en groen van kleur.
De groene beukenhaag 'Fagus sylvatica' is een van de meest toegepaste hagen in Nederland.
Waarom? Omdat een groene beukenhaag privacy biedt en zorgt voor een goede (erf)afscheiding. Daarnaast heeft de beukenhaag een mooie klassieke look en als kers op de taart is de groene beukenhaag bladhoudend!
In de zomer heeft deze haag groen blad en dat blad verkleurt in de herfst naar geeloranje tot bruin. Het bruine blad blijft de hele winter zitten totdat de eerste symptomen van nieuwe groene blaadjes zichtbaar worden en dan pas verdwijnen de oude bruine bladeren van de haag. Zo heeft u het hele jaar door een bladhoudende haag! Verder is de groene beukenhaag extreem winterhard.
Bij De Batterijen bezorgen wij u de beste beukenhagen van heel Nederland. Bij ons krijgt u volle planten met een vitaal wortelgestel die vol zitten met haarwortels, zodat de groene beukenhaag goed kan hergroeien.
De rode beukenhaag Fagus sylvatica 'Atropunicea' is een van de meest toegepaste hagen in Nederland.
Waarom? Omdat een rode beukenhaag privacy biedt en zorgt voor een goede (erf)afscheiding. Daarnaast heeft de beukenhaag een mooie klassieke look en als kers op de taart is de rode beukenhaag bladhoudend!
In de zomer heeft deze haag rood blad en dat blad verkleurt in de herfst naar geeloranje tot bruin. Het bruine blad blijft de hele winter zitten totdat de eerste symptomen van nieuwe rode blaadjes zichtbaar worden en dan pas verdwijnen de oude bruine bladeren van de haag. Zo heeft u het hele jaar door een bladhoudende haag! Verder is de rode beukenhaag extreem winterhard.
Bij De Batterijen bezorgen wij u de beste beukenhagen van heel Nederland. Bij ons krijgt u volle planten met een vitaal wortelgestel die vol zitten met haarwortels, zodat de rode beukenhaag goed kan hergroeien.
De Liquidambar styraciflua is een hele bekende boom vanwege de adembenemende herfstkleuren en karakteristieke groei. De amberboom is een gewilde boom bij veel mensen. De boom kan in verschillende vormen geleverd/geteeld worden(zuilvorm, leivorm, dakvorm). Daarnaast is de amberboom geschikt voor in elke tuin. In de kleine tuin is jaarlijkse snoei wel een vereiste om de boom klein te houden.
De boom heeft een halfopen kroonstructuur. Daarnaast zijn de takken en stam soms erg diep gegroefd, wat een mooi beeld oplevert. Het blad van de amberboom is ingesneden en handvormig, en bij wrijving geurend. De Amberboom speelt zich helemaal in de kijkers tijdens de herfstperiode, dan laat deze boom de verbluffende roodviolette/geeloranje/oranjerode herfstkleuren zien.
De Portugese laurierkers, oftewel de Prunus lusitanica wordt gezien als een unieke laurierhaag. De Portugese laurierkers die overigens redelijk vorstgevoelig is, is goed toepasbaar als haagplant. Deze laurierkers bloeit in mei/juni met geurende witte bloemen in trossen.
Het blad van deze Portugese laurier is aan de onderkant opvallend grijsgroen en aan de bovenkant donkergroen. Daarnaast is het blad van de Prunus lusitanica veel kleiner dan het blad van een gewone laurier. Verder is het blad eirond, getand, glanzend en voelt leerachtig aan.
De Portugese laurierhaag twee keer per jaar snoeien voor vorm behoudt. De eerste snoeibeurt van deze haag is het beste in juli. De tweede snoeibeurt komt het beste tot zijn recht in september. Kortom een haag die opvalt vanwege zijn bladkleur. De Prunus lusitanica blijft in de wintermaanden groen.
De olijfwilg is een bijzondere boom waarvan het aanbod in Nederland nog aan de lage kant is. Kortom; wanneer u deze boom in huis haalt weet u zeker dat u iets unieks heeft wat niet veel andere mensen in de tuin hebben staan.
Het blad van de olijfwilg heeft een bijzondere kleur samenstelling: bovenkant van het blad donkergroen en grijsgroen, en de onderkant van het blad is grijskleurig. Deze kleurencombinatie van het blad zorgt voor een indrukwekkend beeld. Verder is het blad lancetvormig, glanzend en voelt leerachtig aan. Deze bladhoudende haag of in het Latijns genoemde 'Elaeagnus ebbingei' is goed bestand tegen wind en kan zelfs zeewind verdragen.
Ook is deze olijfwilg als haag onderhoudsvriendelijk: snoei de haag eind maart, wanneer de kans op strenge vorst nihil is. Snoei hierbij de olijfwilg terug tot een egale haag. Herhaal deze snoeiwijze, indien nodig ook een keer in juni/juli. Verder is het een winterharde boom die geschikt is voor elk tuintype.
De Photiniahaag is een bladhoudende haag en is daarmee jaarrond groen. Door de gesloten structuur groeit deze haag snel.
De photinia, oftewel de glansmispel bloeit in mei/juni met opvallende mooie witte bloemen. Het blad van de Photinia fraseri 'Red Robin' loopt opvallend rood uit, daarna krijgt deze haag prachtige roodgroene bladeren.
De boom is redelijk vorstgevoelig maar kan wel goed tegen wind. In maart/ april kunt u de haag terugsnoeien tot een strakke haagvorm. Met de Photinia haag heeft u gegarandeerd een bijzondere, kleurrijke haag in de tuin. Geschikt voor elk tuintype.
De laurierhaag 'Novita' is een redelijk snelle groeier, hierdoor is hij goed toepasbaar voor een grote en of hoge haag. Deze laurierkers bloeit in mei/juni met geurende witte bloemen in trossen. Het blad van deze groenblijvende haag is groen, lancetvormig, glanzend en voelt leerachtig aan.
Snoei de laurierhaag twee keer per jaar voor vormbehoud, net als alle andere laurierhagen. De eerste snoeibeurt van een laurierhaag is het beste in juli. De tweede snoeibeurt komt het beste tot zijn recht in september. Kortom een haag die opvalt, omdat hij mooi groen blijft in de wintermaanden.
De olijfwilg is een bijzondere boom waarvan het aanbod in Nederland nog aan de lage kant is. Kortom; wanneer u deze boom in huis haalt weet u zeker dat u iets unieks heeft wat niet veel andere mensen in de tuin hebben staan.
Het blad van de olijfwilg heeft een bijzondere kleur samenstelling: bovenkant van het blad donkergroen en grijsgroen, en de onderkant van het blad is grijskleurig. Deze kleurencombinatie van het blad zorgt voor een indrukwekkend beeld. Verder is het blad lancetvormig, glanzend en voelt leerachtig aan. Deze bladhoudende haag of in het Latijns genoemde 'Elaeagnus ebbingei' is goed bestand tegen wind en kan zelfs zeewind verdragen.
Ook is deze olijfwilg als haagelement onderhoudsvriendelijk: snoei de haag eind maart, wanneer de kans op strenge vorst nihil is. Snoei hierbij de olijfwilg terug tot een egale haag. Herhaal deze snoeiwijze, indien nodig ook een keer in juni/juli. Verder is het een winterharde boom die geschikt is voor elk tuintype.
Een redelijk vaak toegepaste haag in de Nederlandse tuin is de ligusterhaag. De groenblijvende haag heeft groen eirond blad. De Ligustrum ovalifolium bloeit in juni/juli met sterk geurende crème witte bloemen. Door de haag in mei t/m september te snoeien, blijft de haag mooi in vorm.