Onze webshop is gewoon geopend voor bestellingen! | Wist u dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!
menu
Demi - Vrijdag 18 Juli 2024

Tips voor het aanplanten van pruimenbomen

Het correct aanplanten van pruimenbomen is van groot belang voor een gezonde groei en rijke oogst! Bij de Batterijen begrijpen we als geen ander hoe belangrijk dit is. Daarom bieden we u graag tips voor het aanplanten van ons ruime assortiment pruimenbomen. Bij ons vindt u onder andere de Prunus d. ‘Victoria’ die bekend staat om haar bakpruimen. Maar we bieden ook de ‘Reine Claude d’Oullins’ aan, die geliefd is om haar goudgele vruchten. Lees snel verder voor onze aanplant tips!

 

Waarom een pruimenboom in uw tuin hoort

Een pruimenboom is een verrijking voor iedere tuin. Met een pruimenboom geniet u het hele voorjaar van een overvloed aan bloesem. Daarnaast zijn de vruchten overheerlijk. Eet de pruimen direct op, of verwerk ze in jams, chutneys, taarten en andere recepten. Pruimenbomen trekken ook verschillende bestuivende insecten aan. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in uw tuin! Met een pruimenboom geniet u niet alleen van vers fruit, maar ook van een levendige en fleurige tuin.

 

Wat is de beste standplaats voor een pruimenboom?

De ideale standplaats voor een pruimenboom is een zonnige plek met goed doorlatende grond. Pruimenbomen houden van een lichte, vruchtbare bodem die niet te nat is. Zorg ervoor dat de boom voldoende ruimte heeft om te groeien. Om schade aan de boom en vruchten te voorkomen is bescherming tegen harde wind aan te raden.

 

Hoe plant u een pruimenboom aan?

Om te zorgen dat de pruimenboom goed aanslaat is het aanplanten belangrijk. Graaf een ruim plantgat, en zorg dat deze vrij is van wortelresten en puin. Plaats de kluit van de boom in het gat en vul het gat aan met aarde. Zorg ervoor dat de pruimenboom zeker de eerste weken na het aanplanten voldoende water krijgt. Vindt u dit lastig? Bij de Batterijen bieden we ook een aanplantservice aan. Hierbij komen we binnen 10 werkdagen uw pruimenboom vakkundig aanplanten. Zo weet u zeker dat het aanplanten goed verloopt!

 

De beste tijd om te planten

De beste tijd om een pruimenboom aan te planten is in het vroege voorjaar of in het najaar, wanneer de boom in rust is. Deze periodes zijn ideaal omdat de bodem dan nog relatief warm. De boom heeft zo voldoende tijd om zich voor de winter of het groeiseizoen goed te vestigen. Het vermijden van extreem warme of koude periodes helpt stress bij de boom te verminderen en bevordert een gezonde start.

 

Een stukje Betuwe in uw tuin

Door hun heerlijke vruchten en opvallende bloesem zijn pruimenbomen een toevoeging aan iedere tuin. Bij de Batterijen kunt u vertrouwen op een kwalitatief assortiment pruimenbomen. Bestel vandaag nog uw pruimenboom, en geniet binnen 5 werkdagen van een stukje Betuwe in uw eigen tuin.

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking