[email protected]>
Onze webshop is gewoon geopend voor bestellingen! | Wist u dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!
Demi - Vrijdag 8 Juli 2024

Hoe snoeit u een pruimenboom?

Voor de beste kwaliteit van uw pruimenboom is de snoei van groot belang! Snoeien bevordert namelijk een gezonde groei en rijke oogst. In onze webshop vindt u een ruim assortiment pruimenbomen voor iedere tuinliefhebber. Twee van onze populaire soorten zijn de Prunus d. ‘Victoria’ en de Prunus d. ‘Opal’. Wilt u meer weten over het snoeien van uw pruimenboom? Lees dan snel verder!

 

Wanneer moet een pruimenboom gesnoeid worden?

Pruimenbomen snoeit u het beste in de late winter of het vroege voorjaar, voor de nieuwe groei begint. De boom is dan nog in zijn rustperiode. Hierdoor kunnen snoeiwonden sneller genezen, en vermindert u het risico op infecties en ziektes. In de late zomer of herfst is er door het natte, koudere weer meer kans op ziektes.

 

Hoe snoeit u een pruimenboom het beste?

Begin altijd met het verwijderen van dode, zieke of beschadigde takken. Waar u misschien nog niet over nagedacht heeft is de hoeveelheid licht en lucht voor de boom. Door de overvolle takken te verwijderen dunt u de boom wat uit. Dit zorgt ervoor dat de resterende takken meer lucht en licht krijgen, voor een betere kwaliteit. Een open structuur bevordert de vruchtvorming. Probeer daarom om takken die elkaar kruisen weg te snoeien.

 

Verschillen in het snoeien

Hoewel de grote richtlijnen voor het snoeien overeen komen, zijn er ook verschillen per soort. Deze lichten we hieronder uit:

 

‘Victoria’ pruimenboom

De Prunus d. ‘Victoria’ is een snellere groeier die veel vruchten produceert. Jaarlijkse snoei is daarom essentieel. Zorg dat de ‘Victoria’ pruimenboom goed uitgedund wordt voor voldoende licht en lucht. Zo voorkomt u tevens overbelasting van de takken.

 

‘Opal’ pruimenboom

De Prunus d. ‘Opal’ is compacter en groeit wat minder snel. Deze soort heeft een iets lichtere snoei nodig. Focus hierbij vooral op vormsnoei, en het verwijderen van dode, zieke of beschadigde takken. 

 

Een pruimenboom in uw tuin

Door deze snoeitips te volgen gaat u lang plezier hebben van uw pruimenboom. Uw plezier staat bij ons voorop! U kunt ons volledige assortiment pruimenbomen ontdekken op onze website. Bestel nu uw pruimenboom, dan leveren wij hem binnen 5 werkdagen af in uw tuin!

 

 

News & updates

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking